Fordelene ved at få foretaget en blowerdoor-test i dit hjem

Fordelene ved at få foretaget en blowerdoor-test i dit hjem

En blowerdoor test kan hjælpe med at forbedre lufttætheden i dit hjem, hvilket kan føre til øget energieffektivitet og dermed lavere regninger. Blower Door-test kan også hjælpe med at identificere områder i dit hjem, hvor der kan være træk, som kan behandles for at forbedre energieffektiviteten i dit hjem yderligere. Desuden kan blowerdoor-tests også bidrage til at forbedre den indendørs luftkvalitet i dit hjem ved at identificere områder, hvor der er for store luftlækager.

Hvorfor er en blowerdoor test vigtig for boligejere?

En blower door-test er vigtig for boligejere, fordi den kan hjælpe dem med at forbedre energieffektiviteten i deres hjem. Ved at identificere områder, hvor der er træk, kan blower door-testen hjælpe boligejerne med at gøre deres hjem mere lufttæt og dermed forbedre dets energieffektivitet. Desuden kan blowerdoor-testen også hjælpe med at identificere områder i hjemmet, hvor der er for store luftlækager. Disse områder kan så behandles for at forbedre hjemmets indendørs luftkvalitet yderligere.

Hvordan du forbereder man sit hjem til en blowerdoor test?

Der er nogle få ting, du kan gøre for at forberede dit hjem til en blowerdoor-test. Først skal du sørge for, at alle døre og vinduer er lukkede. For det andet skal du slukke for eventuelle ventilatorer eller andre ventilationssystemer, der kan forstyrre testen. For det tredje skal du fjerne alle møbler eller andre forhindringer fra det rum, hvor blæsedøren skal opstilles. Endelig skal du sikre dig, at alle mennesker og kæledyr er ude af rummet under testen.

Hvad skal du forvente under en blowerdoor-test?

Under en blowerdoor-test bruges en ventilator til at sætte huset under eller uden tryk. Denne ændring i trykket gør det lettere at opdage luftlækager. Blowerdoor-operatøren bruger også en røgblyant eller en anden anordning til at blæse døren.

Hvad man kan forvente under og efter blowerdoor-testen

Efter blæserdørstesten giver operatøren dig en rapport, der beskriver resultaterne af testen. Rapporten vil indeholde oplysninger om dit boligs lufttæthed og om eventuelle områder, der skal behandles. Blower door-testen er en hurtig og nem måde at forbedre energieffektiviteten i dit hjem på. Den kan også bidrage til at forbedre den indendørs luftkvalitet i dit hjem ved at identificere og afhjælpe områder med for store luftlækager.

Hvordan man fortolker resultaterne af blowerdoor-testen

Resultaterne af blæsedørstesten angives normalt som luftskift pr. time (ACH). Dette tal fortæller dig, hvor mange gange hele luftmængden i dit hjem bliver udskiftet på en time. Et lavere ACH-tal indikerer et mere lufttæt hjem. Generelt bør et hjem, der er mindre end 5 år gammelt, have et ACH-tal på 3 eller mindre. Et ældre hus kan have et ACH-tal på 4 eller 5. Blower door-testen kan også hjælpe med at identificere områder med for store luftlækager. Disse områder skal behandles for at forbedre boligens energieffektivitet og indendørs luftkvalitet.