Blower Door Tests for utætheder

Blower Door Tests for utætheder

En blower door-test er en virkelig vigtig del af enhver energirevision af et hjem. Den måler lufttætheden i dit hjem, hvilket kan gøre en stor forskel i forhold til, hvor meget du bruger på opvarmning og køling. En blower door-test indebærer, at man fjerner en yderdør og erstatter den med et telt af lærred, som har en indbygget ventilator. Ventilatoren skaber et positivt tryk inde i huset og derefter et negativt tryk uden for huset, når den skiftes igen. Dette får utætheder i dit hus til at blive afsløret med henblik på reparation!

Hvad er en blower door-test, og hvordan fungerer den?

En blower door-test er en meget vigtig del af enhver energirevision af et hjem. Den måler lufttætheden i dit hjem, hvilket kan gøre en stor forskel i forhold til, hvor meget du bruger på opvarmning og køling. En blower door-test indebærer, at man fjerner en yderdør og erstatter den med et telt af lærred, der har en indbygget ventilator. Ventilatoren skaber et positivt tryk inde i huset og derefter et negativt tryk uden for huset, når den sættes tilbage igen. Dette medfører, at utætheder i dit hus afsløres til reparation!

Hvorfor er blower door-tests vigtige for boligens ydeevne

Blower door-test er vigtige, fordi de måler lufttætheden i dit hjem, hvilket kan gøre en stor forskel i forhold til, hvor meget du bruger på opvarmning og køling. En blower door-test indebærer, at man fjerner en yderdør og erstatter den med et telt af lærred, der har en indbygget ventilator. Ventilatoren skaber et positivt tryk inde i huset, før den skaber et negativt tryk uden for huset, når den sættes tilbage igen. Dette gør det muligt at afsløre utætheder i dit hus med henblik på reparation!

En blower door-test er en virkelig vigtig del af enhver energirevision af et hus. Den måler lufttætheden i dit hjem, hvilket gør en stor forskel for, hvor meget du bruger på opvarmning og køling. En blower door-test indebærer, at man fjerner en yderdør og erstatter den med et telt af lærred, der har en indbygget ventilator. Blower door-testene skaber et overtryk inde i huset, før de gentages igen, men denne gang med et undertryk uden for huset i stedet. Dette får utætheder i dit hus til at blive afsløret med henblik på reparation!

Hvordan man udfører en blower door-test

Blower Door-test er virkelig vigtige, fordi de måler lufttætheden i dit hjem, hvilket har stor betydning for, hvor meget du bruger på opvarmning og køling. En blower door-test indebærer, at man fjerner en yderdør og erstatter den med et telt af lærred, der har en indbygget ventilator. Overtrykket inde i huset skabes ved hjælp af ventilatoren, før det gentages igen – bare denne gang med et undertryk udenfor i stedet. Dette gør det muligt at afsløre utætheder i dit hus med henblik på reparation!